Kristinegymnasiets bibliotek

Varmt välkommen att använda biblioteket från din första dag som elev på skolan. Kristinegymnasiets bibliotek hittar du på två plan ovanför cafeterian i entréhallen.

Skolbibliotekarien samarbetar med lärare och skolbiblioteket är integrerat i undervisningen för att stödja måluppfyllelse. Lokalerna är moderna och öppna. Det finns större sittgrupper för grupparbeten, enskilda studieplatser och läsfåtöljer.

Låna böcker enkelt
På biblioteksplan ett hittar du skönlitteratur och facklitteratur finns på biblioteksplan två.  Självbetjäningsautomaten på våning ett är öppen hela skoldagen där du kan låna hur många böcker du vill med grönt kort eller personnummer plus din pinkod. Kontakta skolbibliotekarien om du glömt din kod eller tappat ditt gröna kort. 

Tillgänglighet
Du som har en läsnedsättning har rätt att få Legimus så du kan lyssna på böcker. Skolbibliotekarien hjälper dig med detta. Det finns en hylla med lättlästa böcker som alla får låna. 

Källkritik och andra digitala kompetenser (MIK)
Skolbibliotekarien har sitt arbetsrum på det första biblioteksplanet. Denne hjälper dig med dina frågor om skolarbete och har lektioner om medie- och informationskompetenser (källkritik, upphovsrätt och andra digitala kompetenser)  samt bokprat och boksamtal. Alla ettor får en biblioteksintroduktion och en lektion om källkritik. 

Boka en tid
Du kan boka in en tid för handledning om du behöver tips på att söka och använda information till skolarbete. Till exempel med gymnasiearbete, inlämningsuppgifter eller att använda bibliotekets e-tjänster. 

Vad vill du läsa?
Du får gärna ge inköpsförslag på böcker du önskar. En stor del av bokinköpen är elevernas önskemål. Missa inte Booktook-hyllan där du hittar böckerna som blivit virala. 

Välkommen till ditt skolbibliotek!

Kontakta Kristinegymnasiet

Adress: Bergmästaregatan 32 791 71 Falun
Telefon: 023-862 33

Nytt på Kristinegymnasiet

Visa fler titlar...